Nyt servicekoncept sat på skinner

Hvordan får vi hurtigst og nemmest implementeret det samme servicekoncept i tre lande?
Den udfordring stod Connected Wind Services med for fire år siden. Connected Wind Services har godt 50 serviceteams, der servicerer vindmøller af stort set alle mærker over hele Europa. Virksomheden har hovedkvarter i Balle på Djursland og datterselskaber i Tyskland og Sverige. Og med service som den absolutte kerneydelse var det afgørende at få opgaven løst på den mest optimale måde og finde et service management-system, der kunne understøtte og effektivisere den operationelle del af virksomheden – i alle lande.

Implementering af nyt servicekoncept

”Vi skulle implementere det samme servicekoncept i alle tre lande, og til det formål havde vi brug for et værktøj, der kunne drive det operationelle i marken,” fortæller Jakob Muus, som er Chief Service Officer hos Connected Wind Services.
”En af vores store udfordringer var, at hvert land kørte med hver sin egenudviklede løsning og med hvert sit ERP-system. Så vi besluttede, at alle lande skulle have det samme ERP-system – og det samme service management-system.”

Tre gode grunde til at vælge ExpandIT

Connected Wind Services stillede fra starten tre helt skarpe krav til det kommende service management-system. Krav, som ExpandIT kunne opfylde.

”Vi valgte ExpandIT Service Management, fordi det opfylder vores tre hovedkrav. For det første integrerer det med Dynamics NAV, for det andet er det brugervenligt, og for det tredje er det fleksibelt og kan tilpasses vores forretning. Det er et godt produkt, og der var ikke nogen af vores eksisterende systemer, der var af samme kaliber,” siger Jakob Muus.

Få tilpasninger

Connected Wind Services har fået ExpandIT Planning Board og Service Management og har indtil videre klaret sig med mindre tilpasninger. De fleste ændringer er lavet i ERP-systemet, hvor de dynamiske servicerapporter bliver konfigureret og spejlet ud i service management-systemet.

”Vi laver ordren i Dynamics NAV, og derefter ryger servicerapporten ud til teknikerens mobilklient. Når arbejdet er afsluttet, udfylder teknikeren rapporten med information om timer og materialer og sender den retur inklusive de udfyldte servicerapporter, hvorefter alle data kommer ind i Dynamics NAV. Vores online servicetjeklister kommer således udfyldt ind i NAV og er herfra klar til at blive sendt til kunden sammen med en faktura,” uddyber Jakob Muus.

For virksomheden betyder det servicerapporteringen nu er ensartet i alle lande, og at data for alle lande samles i det samme system. Det gør det lettere at skabe overblik over forretningen på tværs af landegrænser.

Det tager kun ½ dag at lære

Connected Wind Services tog systemet i brug i Danmark i 2014 og i 2015 i de øvrige lande. Og det har vist sig, systemet lever op til kravet om brugervenlighed.

”Vi testede systemet i tre måneder i hvert land, inden vi gik i luften med det, og vi har haft det tilfredsstillende i drift lige siden. Efter grundigt forarbejde og test behøver vores teknikere kun ½ dags undervisning i systemet for at kunne bruge det, hvilket er syretesten for, at vi har nået vores mål om optimal brugervenlighed,” slutter Jakob Muus.

Kontakt
ExpandIT International

Slotsmarken 12
DK-2970 Hørsholm
Denmark

Telefon

[+45] 45 17 86 00

E-mail

sales@expandit.com

SE/VAT


DK 21389781

Århus

Mølbakvej 4
8520 Lystrup

ExpandIT Mobile:
Mølbakvej 4
8520 Lystrup

SE/VAT
DK 31948118

ExpandIT Canada Inc.

317 Adelaide West, Suite 1002
Toronto, Ontario M5V 1P9
Canada

Telefon

+1 647 499 6690

E-mail

sales@expandit.com

ExpandIT GmbH i. G.

Am Kiel-Kanal 2
DE 24106 Kiel

Telefon

+49 431 530 299 78

ExpandIT Solutions Ibérica S.L.

Edificio Ceudas Planta Baja Of. A
Camino de Ceudas Nº 2
28232 Las Rozas (Madrid)
Spain

Telefon

+34 91 640 88 88

E-mail

info@expandit.es

ExpandIT Inc.

4046 North Goldenrod Road #263
Winter Park, FL 32792
USA

Telefon

+1 617 366 2852

E-mail

sales@expandit.com